9,799.00€

ETESIA Attila SKD Επαγγελματικός Αυτοκινούμενος Καταστροφέας - πολυμηχάνημα, Kawasaki 603cc, 85 mm
[Attila SKD]



ETESIA Attila SKD Επαγγελματικός Αυτοκινούμενος Καταστροφέας - πολυμηχάνημα, Kawasaki 603cc, 85 mm

Κατάλληλο για κοπή αγριόχορτων σε ακαλλιέργητους και με εμπόδια χώρους. Συνίσταται για δήμους, φωτοβολταϊκά πάρκα, οδικά δίκτυα, οπωρώνες και για μεγάλους ιδιωτικούς χώρους (αποφεύγεται η χρήση χημικών ζιζανιοκτόνων, θαμνοκοπτικών τύπου μεσινέζας και τρακτέρ γεωργικού τύπου με παρελκόμενο μηχάνημα). Με πρόσβαση σε όλα τα εδάφη και σε πλαγιές με κλίση μέχρι 30%, με δυνατότητα κοπής θάμνων με ξυλώδη κορμό και δυνατότητα πρόσκρουσης σε εμπόδια χωρίς βλάβες στο σύστημα κοπής, στο σασί ή στον κινητήρα.

Εξαιρετικά άνετο και γρήγορο έως και 10km/h ταχύτητα εργασίας και πολύ εργονομικό. Ιδιαίτερα ευέλικτο με ακτίνα στροφής μόνο 1,10m, με compact διαστάσεις ώστε να φορτώνεται εύκολα σε μικρό όχημα. Ενισχυμένο πλατό κοπής τύπου “mastershock” με ομοιοκατανομή χλοοκοπής και αντίθετες αιωρούμενες ελεύθερα λεπίδες κοπής (flail). Το σύστημα επιτρέπει την κοπή σε σκληρές συνθήκες και δεν υφίσταται ζημιές από πέτρες, σίδερα κ.α.. Η θέση του χειριστή είναι εξαιρετικά βελτιωμένη στην ορατότητα και διαθέτει βραχίονες πλευρικής στήριξης που παρέχουν άνεση και ασφάλεια.

Διαθέτει ρυθμιστή ταχύτητας.

Το Attila SKD έχει ελαστικά με γεωργικού τύπου προφίλ, και επίσης πολύ χαμηλό κέντρο βάρους και πολύ καλή διανομή βάρους (33% εμπρός και 67% πίσω) για εύκολη οδήγηση και σταθερότητα στο έδαφος. Ο αναστολέας διαφορικού θα επιτρέψει την διατήρηση του ελέγχου καθώς γίνεται η κοπή στις πλαγιές, ακόμη και αν ο οδηγός χάσει την προσήλωσή του. Εργάζεται σε κλίσεις έως 30%.

Εξαιτίας της ιδιαίτερης δομής του ηχομονωτικού πλαισίου και του αθόρυβου κινητήρα, το Attila SKD θέτει τα δεδομένα για άνετη χρήση. Μειώνει τα επίπεδα θορύβου που ισχύουν σήμερα στην αγορά στο μισό. Ο χρήστης θα καταλάβει την διαφορά, ιδιαίτερα μετά την παρατεταμένη χρήση του.

Το μόνο που λειτουργεί υβριδικά δίνοντάς μας με την χρήση άλλου πλατό κοπής την δυνατότητα τέλειας χλοοκοπής για αγριάδες αλλά και ψυχρόφυλλα γκαζόν. Δέχεται επίσης πολλά αξεσουάρ κατασκευασμένα από την ETESIA τα οποία τοποθετούνται ιδιαίτερα εύκολα και έχουν λογικές τιμές.

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ:
Πλάτος κοπής: 85cm
Λειτουργία: θαμνοκοπτικό / πλευρική εκκένωση
Κινητήρας: 2-κύλινδρος KAWASAKI FS481V
Κυβισμός – ιπποδύναμη: 603cm3 – 16HP
Τύπος καυσίμου: βενζίνη
Χωρητικότητα δεξαμενής: 10lit
Γωνία εργασίας: 30 %
Μετάδοση: υδροστατική
Αναστολέας διαφορικού
Θεωρητική απόδοση8500 m2/h
Ταχύτητα έμπροσθεν: 10km/h, όπισθεν: 8km/h
Πλατό κοπής: Mastershock
Ακτίνα στροφής: 1,10m
Ρυθμιζόμενο ύψος κοπής: 44 – 60 – 75 – 88 – 102mm
Συμπλέκτης μαχαιριών: ηλεκτρομαγνητικός με φρένο
Ακουστική πίεση: 85 dB(A)
Διαστάσεις: 201Χ97Χ99 cm
Βάρος: 285kg

Αξεσουάρ:
- ΜΕΤ διανομέας – 63lit
- MV80 εκχιονιστική λεπίδα
- MC85F περιστρεφόμενες λεπίδες κοπής
- Πλατό κοπής για ψιλοτεμαχισμό (mulching)
- ΜΑC σετ από βραχίονες για την θέση

Σύγχρονη διαχείριση αγριόχορτων με καταστροφείς
Η μέθοδος διαχείρισης των αγριόχορτων με ομοιόμορφο ύψος κοπής 7-16cm είναι η πιο σύγχρονη άποψη και από πλευράς γεωτεχνικής έρευνας και από πλευράς προστασίας του περιβάλλοντος αλλά και τα οικονομικά στοιχεία είναι υπέρ αυτής της μεθόδου. Με το ομοιόμορφο ύψος 7-16cm διαφυλάσσεται το κορυφαίο μερίστωμα των ψυχανθών αλλά και άλλων χαμηλής ανάπτυξης ζιζανίων. Η χαμηλότερη κοπή ευνοεί τα αγρωστώδη εις βάρος των άλλων ζιζανίων. Για την μέθοδο αυτή είναι βασικό τα μηχανήματα κοπής που χρησιμοποιούμε να ψιλοτεμαχίζουν και να ομοιοκατανέμουν το κομμένο χόρτο πάνω στο χόρτο το οποίο έχει μείνει άκοπο.Έτσι είναι εύκολο με αερόβια ζύμωση το κομμένο χόρτο να μετατρέπεται σε οργανική ουσία.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Είναι λάθος πρακτική το κόψιμο των αγριόχορτων σύριζα (πολύ κοντά στην επιφάνεια του εδάφους) και επίσης λάθος πρακτική η καταπολέμηση των αγριόχορτων με φρεζάρισμα. Δεν πρέπει να αφήνουμε τα χόρτα μας να ξεπερνούν τα 25cm ύψος, η δε λογική συχνότητα κοπής που εξαρτάται από τα τοπικά δεδομένα είναι 3-5 φορές το έτος.

ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ

- ΕΓΓΥΗΣΗ (3 χρόνια για ιδιωτική, 2 χρόνια για επαγγελματική χρήση)
- ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ
- ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ